Program CME Talk, World Hypertension Day, Medical Outreach

Utama / Tentang Kami / Tentang Az-Zahrah

Bangi: 27 Mei 2023 | Sabtu – Hospital Islam Az-Zahrah telah menganjurkan suatu program CME Talk, World Hypertension Day, Medical Outreach di Bangi Resort Hotel. Seramai 34 peserta yang terdiri daripada pegawai perubatan dan jururawat dari pelbagai tempat telah hadir pada program ini.

Terdapat 4 topik menarik yang telah di sampaikan oleh pakar dari Hospital Islam Az-Zahrah iaitu, (1) Common Ophthalmology Disorders – Not Just About Red Eyes oleh Dr. Nazrah Binti Mohamed Ramli, (2) Optimising Hypertension Management in Primary Care oleh Dr. Nabilah binti Othman, (3) Hypertension in Pregnancy oleh Dr. Noraini Nor, (4) Hypertension and Effect on Blood Vessel oleh Miss Lenny Suryani Binti Safri

Di samping itu, peserta berpeluang bertanyakan soalan dan mendapatkan pandangan daripada doktor pakar berkenaan penyakit hipertensi ini. Doktor pakar juga turut berkongsi bagaimana untuk menangani masalah pesakit yang mengalami masalah ini dengan lebih baik. Di akhir sesi, doktor pakar menggalakkan kita semua agar menjalani amalan hidup sihat. Ambil makanan yang lebih berkhasiat dan bersenam. Supaya badan kita akan menjadi lebih sihat dan terhindar dari penyakit.

Kongsi di media sosial:

Scroll to Top

Dr. Mohd Hezery Harun

MD (USM), Doc. Ortho. & Traumatology (UKM)

WAKTU KLINIK

Sila rujuk jadual doktor yang kami sediakan bagi memudahkan anda untuk membuat sebarang perancangan jika perlu.

Hari Pagi Petang
Rabu
-
14:00 - 17:00
Jumaat
-
14:00 - 17:00

Kongsi di media sosial:

Whatsapp Kami

Beroperasi: Isnin - Jumaat

Hubungi Kami

Beroperasi: Isnin - Ahad